Ridley Blvd, Toronto Residence – Global View

Posted on November 12, 2012 in Blog

Ridley Blvd, Toronto Residence – Global View

 

 

Dated and well-loved Toronto family room needed an update. The sectional shape was always awkward for this room. Everyone had to crawl over it to get in and out. Like many family rooms, this one had become a bit of a dumping zone. The organised clutter was purged. We took a tour of the rest of the home and found almost all of the artwork and accessories used in the finished project. Many times clients don’t realise how much more powerful a design component of treasures can be until it’s curated into a collection.
Our space planning and colour consultation completely updated this family room. Lighter and brighter with warm earth tones creates a fresh, classic environment. Combining a sophisticated mix of eclectic fabrics with collected treasures created a room with a Global View. Luxury doesn’t have to be staid. We have made this family room reflect it’s owners family fun lifestyle by including lighthearted patterns. The desk area had been reorganised and includes some favourite objects and prints collected from worldwide travels. The custom upholstery has the finest level of comfort available. The configuration of furnishings also offers complete flexibility for either watching television or having conversations. Close the cabinets and the television disappears. Place a tray on the ottoman and cocktails or hot chocolates are in easy reach.

 

The television was well situated and the built-in cabinetry was handsome. The shutters helped control the light but for the most part are left open because the yard faces south which means morning light. The bench seat area was also a favourite seating area with this active family who loves to entertain.
The new area rug is a natural fibre and wool combination with a faux suede trim to offer the best of both worlds for durability and cleaning. The area rug defines the seating area adding a cozy layer of comfort.

 

View of the built-in bench area.
By including artwork in the bench seat area we tied the room vignettes together to present a cohesive design story. The much thicker custom upholstered bench seat and full length bolster also enhance the feeling of true comfort when sharing great times with family and friends.

 

 

A very busy schedule means this computer desk is well used by the homeowners. They share calendars and book their frequent travel from this spot. Our goal was to open up this area and improve the display/storage.
One design element the clients loved was an upholstered ottoman.  We made sure to find one with a fine detailed wood base.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *